Inspire today

Grått hår … rynkete hud … treg fordøyelse stive ledd … mangel på energi! Ingen vil innrømme at de blir eldre. Det kan kanskje hjelpe litt hvis vi forstår selve aldringsprosessen bedre:

Kroppen din består av millioner av celler; noen mener menneskekroppen er bygd opp av 50 millioner millioner (50 trillioner) celler, mens andre mener at antallet ligger nærmere 100 trillioner! Antallet celler endrer seg ettersom enkelte celler hele tiden byttes ut. De multipliseres for å lage nye celler, selv om hver enkelt celle bare kan formere seg et visst antall ganger før den dør. Noen celler, inkludert hjernecellene, blir sjeldent erstattet. Etter hvert som cellene dør eller skades, begynner du å oppdage tegn på aldring, som f.eks. tynnere hud, skjørere skjelett og muskelsvinn.

Stoffskiftet ditt forsinkes naturlig etter hvert som årene går, ca. 5 % hvert 10. år fra du fyller 30.

Etter hvert som du blir eldre, mister du en prosentdel av muskelmassen din, noe som resulterer i tregere stoffskifte og at mengden kroppsfett øker. Mindre mager muskelmasse betyr at færre kalorier forbrennes, så hvis du fortsetter å spise like mye som tidligere, blir mer mat konvertert til fett og forholdet mellom muskler og fett blir mindre gunstig. Musklene dine må jobbe mye hardere for å forbrenne fett. Det er derfor det er så viktig å ta godt vare på musklene i kroppen!

Mange andre faktorer setter fart på alderdomsprosessen.

Stress er en betydelig faktor som fremkaller for tidlig aldring. Karriere, krevende familieliv, økonomiske bekymringer, aldrende foreldre, måltider mens man er på farten – et stressfylt liv gjør deg gammel! Det forhindrer deg også fra å trene regelmessig, noe som er viktig de r s om du ønskeråforsinke alderdomsprosessen. Dårlig kosthold: Det kan hende du spiser nok, men du får kanskje ikke i deg alle de næringsstoffene kroppen din trenger for å opprettholde en sunn helse. Usunne mat vane rødelegger stoffskiftet ditt og kroppens evne til å kontrollere vekten på en naturlig måte. Den eneste, virkelig effektive metoden er å gi kroppen din balansert ernæring og inkludere regelmessig moderat trening. Dårlig/for lite søvn: Kroppen din trenger tid til å innhente seg og lade batteriene med god, regelmessig hvile; 6-8 t imer kval i tetssøvn kan også hjelpe til med å trosse alderdomsprosessen.

Avslapping

Dette er et must! Mange glemmer hvordan de skal slappe av ordentlig. Vi kan alle ha nytte av å redusere stressnivået. Begynn med en hobby eller legg deg til vaner som hjelper deg med å slappe av og nyte livet. En enkel øvelse til å begynne med er å puste dypt i en avslappet, komfortabel stilling i 10 minutter, to eller tre ganger per dag. Det har en herlig avstressende effekt, tilfører oksygen til blodet og gir den overarbeidete hjernen din en pause. Mindre stress = bedre helse.

Trening

Ta vare på mobiliteten din, fleksibiliteten og styrken med et sterkt skjelett og magre, formede muskler! Regelmessig trening gjenoppretter fleksibiliteten og styrker skjelettet ved å gjøre det fastere. Ved å bygge opp muskler hjelper du også til med å øke stoffskiftet ditt, som gjør at du kan spise mer! Gå, danse, sykle, svømme få i gang hjertet ditt og kroppen din hver eneste dag. Legg til litt styrketrening for å forbedre muskelformen og øke muskelstyrken. Her ser du hvordan: Litt og ofte er stikkordet; begynn med 20 minutter styrketrening pluss 20 minutter aerob trening tre ganger per uke. Variasjon er viktig! Velg aktiviteter som du liker, hvis du ikke liker treningen kommer du antakeligvis til å gi opp før du har oppnådd noen fordeler. Husk alltid å varme opp før trening for å forhindre skader. Etter noen få uker bør du oppdage fordelene: økt energi, økt fleksibilitet, klærne sitter løsere, bedre søvn, klarere hud og kanskje du føler deg 10 år yngre! Når du har etablert en fast vane, vurder å øke treningen til 30-45 minutter og legg til en eller to treningsøkter i tillegg hver uke. Husk at du gjør dette for å forlenge livet ditt og nyte fordelene av en bedre helse, men ikke overdriv! Overdreven fysisk trening har faktisk motsatt effekt og gjør at kroppen eldes raskere. Sørg alltid for at kroppen får tid til å restituere seg og innhente nye krefter. Balanser treningen med rikelig med kvalitetssøvn, avslapping og hvile. Tilleggsbonus! Trening hjelper også til med å gi kroppsholdningen din en ny start, en 60 år gammel mann eller kvinne kan være stiv, krokrygget og svak, eller fleksibel, sterk og rett i ryggen takket være regelmessig trening.

Fortsett

Herbalife shop | Forsiden